Followers

dah foLLow amik Award yek

Sunday, January 30, 2011

Contest Aku & Lagu

 ahaks join da contest lagi nie, 
bosan xda pape nak buat so join contest la hehe (^_~)v
 
 
cik Noor Liana Johari 
 
Syarat2 penyertaan:
  1. Follow la blog cik Noor Liana;
  2. Letak tajuk "Contest Aku & Lagu"...Dalam entri, kena cerita la lagu apa yang uollss suka dan kenapa uollss suka lagu tu...Panjang mana tak kesah...Ikot kreativiti uollss la;
  3. Copy dan paste banner kat atas tu dan linkkan;
  4. Tinggalkan link uoolsss kat ruangan komen...Senang nak jejak nanti...Dekat shoutbox tak boleh ye...Takut nanti terlepas pandang;
  5. Tag la seberapa ramai yang uolls nak ok;
  6. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 28 Feb 2011.
 jom ngok lagu ape aku suka dan kenapa
 
 
SEDETIK LEBIH~ANUAR ZAIN
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...

pertama kali mendengarkan lagu ini begitu menyentuh hatiku, bersama alunan yg penuh gemalai tatkala imbasan masa lalu menerpa di ruang mata. cinta yg xpernah padam utk selamanya walau tidak bersama lagi. betapa hebatnya kesan cinta hingga saat ini aku masih belum mampu utk singkirkan dari hidupku selama ini. telah aku cuba melupakan namun apa daya hati tidak pernah berbohong. cinta pada dia masih lagi bersisa walau telah bertahun hubungan ditamatkan. aku juga pernah mencuba utk memberi cinta pada yg lain namun hati jua tidak pandai berbohong bahawa aku masih dambakan cinta dia. aku selalu berharap semoga jodoh berpihak pada kami semula dan sedetik lebih aku akan terus menyintainya hingga hujung nyawa walau dia bukan milikku lagi. semoga kebahagiaan itu milik kami walau tidak bersama semula, aku pasti redha jika itu takdirnya.
 
 
tag pada:
  
iMRaN 
wazy  
 Mrnamie
 
 
 
sekian (^_~)v "JANGAN PERNAH BERHENTI BERHARAP"

"The Most Memorable Moment Contest"

yay ada contest mesti join nie, 
menang ke idak xpe yg penting join kan. 
contest nie aku nampak kat blog member blogging sambil2 bw. 
ok mari kita ngok apa yg perlu dilakukan untuk menyertainya...



 





 
Bagaimanakah contest ini akan dijalankan :

Anda perlu upload sekeping gambar yang bertemakan
"The most memorable moment"
Tak kiralah samada ianya dalam mod sedih, gembira, menyayatkan hati dan sebagainya
Yang memberikan erti yang cukup bermakna buat hidup anda
Dan meninggalkan kenangan yang pasti sukar untuk dilupakan

Di bawah gambar tersebut pula perlu disertakan nukilan
Yang berkaitan dengan "the most memorable moment" tersebut
(Mengikut kreativiti masing-masing)
Tulislah dari lubuk hati yang ikhlas
Sebagai penzahiran rasa yang cukup mendalam
 
 

Syarat-syarat untuk menyertai contest ini :

Terbuka kepada semua blogger dalam dan luar negara
Contest ini bermula mulai jam 0900 malam 24 Januari 2011
Dan berakhir pada jam 0900 malam 06 Februari 2011
Keputusan in sya Allah akan diumumkan 
pada jam 0900 malam 09 Februari 2011
Hanya satu gambar sahaja yang akan dipertandingkan
Anda perlu menjadi salah satu subjek di dalam gambar tersebut
Perlu disertakan banner contest di atas 
di dalam entri penyertaan anda
Banner contest tersebut perlu dilinkkan ke entri ini
Tinggalkan link entri penyertaan anda 
pada bahagian komen di bawah entri ini
Jenis kamera bukan menjadi syarat
Anda juga boleh melakukan 
photo modification pada gambar yang dipertandingkan
(Namun, ia tidak termasuk di dalam elemen pemarkahan)
Teknik "super impose' adalah dilarang sama sekali
Pemarkahan akan diambilkira berdasarkan 
gambar yang cukup memberikan erti
Dan nukilan terbaik yang disisipkan bersama-sama gambar tersebut
Itu sahaja!

Hadiah yang ditawarkan :

Tempat pertama - bahan bacaan bernilai RM50
Tempat kedua - bahan bacaan bernilai RM30
Tempat ketiga - bahan bacaan bernilai RM20

Lumayan kan jadi ape lagi jom sertai contest ini 


dan ini adalah pic "the most memorable moment" 
aku utk join contest ini bersama sisipan yg lahir hanya dari hati


Lokasi: SwissGarden Hotel Kuantan,Pahang
Tahun: 2004

gambar yg hanya satu2nya dalam simpanan aku dan selepas itu kami tidak pernah bertemu lagi.

 Sepanjang persahabatan kami banyak perkara yang dilalui. kami pernah selisih faham sampai tak bertegur sama lain tapi begitu hebat nilai sebuah persahabatan kami tetap bersama biar silam banyak kenangan terjadi antara kami dan sekarang dia lah yg menjadi pendorong aku untuk teruskan perjuangan dalam hidup ini walaupun kami berjauhan sekarang.


ini lahir dari hatiku di kejauhan ini untuk kau sahabat~ANi


jauh kaki melangkah
aku tidak pernah lupa akan kita


jauh kaki melangkah
aku sentiasa berdoa agar kau berjaya

jauh kaki melangkah
aku semat kata-kata semangat kau dalam diri

jauh kaki melangkah
aku hanya mengharapkan persahabatan ini akan kekal hingga hujung nyawa


jauh kaki melangkah
aku jauh tapi kau tetap dekat dihati


jauh kaki melangkah
aku akan kembali menemui kamu satu hari nanti sahabat~ANi



 
  tatkala nukilan ini lahir ia turut mengalirkan air jernih dr mataku kerna rindu akan kamu sahabat~ANi
 
sekian (^_~)v "JANGAN PERNAH BERHENTI BERHARAP"

Sedetik Lebih-OST HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA

 
Lirik Lagu OST Hikayat Merong Mahawangsa Sedetik Lebih Anuar Zain

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu...

EDRY ABDUL HALIM

KRU Publishing Sdn Bhd

trailer Movie~Hikayat Merong Mahawangsa
 
 
 
 
sekian (^_~)v "JANGAN PERNAH BERHENTI BERHARAP"

Thursday, January 27, 2011

Azam 2011-perkara 2 MUET

Alhamdulillah, 

perlaksanaan azam bagi tahun 2011 ini telah memasuki peringkat2nya.

pada 26.01.2011 aku telah pun mendaftar untuk menduduki 
MUET PERTENGAHAN TAHUN 2011.
ini adalah azam perkara nombor 2 aku yang telah melalui peringkat seterusnya sebelum direalisasikan pada tahun ini insyAllah.

cerita tentang persediaan aku dah mula melatih diri untuk lebih mahir dalam English. InsyAllah aku dapat melaluinya walaupun agak sukar untuk menguasainya dengan bantuan rakan2 dari realiti dan alam maya membuatkan aku begitu semangat untuk meneruskan azam ini.

Doakan aku yek kawan2 agar dipermudahkan segalanya insyAllah amin~
 
 




 
sekian (^_~)v "JANGAN PERNAH BERHENTI BERHARAP"

Saturday, January 22, 2011

Award Follower-200 part end

Alhamdulillah sekali lagi my blog dah ada follower lebih 200, semoga follower2 akan terus berhubung. 
Kali nie nak bagi Award Follower yg ke 200. 
Award nie dapat kat cik cookies jiha kerna menjadi my follower ke 200, tenkiu cookies jiha keep in touch ya (^_~)v




 


cik cookies jiha dengan ini LyNMafia80 berbesar hati nak bagi Award nie pada kamu, amik yek publish at your blog



 
 

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website:



 
 
sekian (^_~)v "JANGAN PERNAH BERHENTI BERHARAP"

Thursday, January 20, 2011

Award Follower~200 part1

 
beritahu jika anda adalah follower ke-200, 
pastinya ad sesuatu untuk anda di sini...
 
 
AWARD FOLLOWER-200
 
 
 
sekian (^_~)v "JANGAN PERNAH BERHENTI BERHARAP"

Wednesday, January 19, 2011

25 fact about Me-LyNMAFIA80


pepagi blogwalking td aku di tag from my frend blog, 
tenkiu princessaiza81 
dari blog cik wani
(^_~)v jom lakukan...




"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."


25 about LyNMafia80 (^_~)v

1. NOORAZLYN bermakna cahaya kelembutan;

2. suka pada warna KUNiNG;

3.suka aktiviti lasak;

4. seorang yg tabah dalam mengharungi kehidupan;

5. suka tolong kawan2;

6. seorang yang peramah;

7. i love my family a lot, demi mereka2 yg disygi aku rela korbankan apa saje---> bonda, angah, achikz, adikz and my anak2 buah *wink;

8.seorang yg serius bila buat kerja;

9. disiplin dalam melakukan sesuatu yg diamanahkan;

10.  penyabar;

11. mudah memaafkan;

12. dilahirkan pada 14.12.1980;

13. meminati bidang ketenteraan;

14. paling BENCi bila ditipu;

15. setiap impian akan aku realisasikan walau sejuta dugaan yg datang;

16. kelemahan aku adalah kelurusan hati budiku;

17. ku percaya setiap masalah pasti ada jalan keluar;

18. xsuke tangguh2 kerja;

19. setia pada sesuatu;

20. penyimpan rahsia2 besar;

21. i'm love in it---> Mcdonald;

22. sekarang dah pandai masak hehe;

23. suke belajar sesuatu yg baru;

24. minat kartun---> Naruto/Detective Conan/Upin&Ipin/Full Metal Alchemist etc

25. xsuke patung2 ngee :P


25 blogger bertuah di tag (^_~)v


sekian (^_~)v
"jangan pernah berhenti berharap"

Tuesday, January 18, 2011

Nombor Rumah


Yay blog aku dah ada nombor rumah ----> 172. 
semalam la aku ngok kat shoutmix ada jejak dr si tukang tulis




syoknye dah ada nombor rumah hehe...

--- i follow u, u follow me (^_~)v ---
yg xda nombor rumah lagi, pe lagi time tu singgah Blog Larian.
Tuesday, January 11, 2011

GiveAway EdY : Awak Busuk!

Hari nie cuti umum bagi negeri Johor sempena Hari HOL Almarhum Sultan Iskandar. jadi, aku lepaking at home sambil2 blogwalking. time seronok blogwalking aku jumpe entri give away nie dr blog mber aku so saje2 aku nak join la kan walaupun tarikh tutupnye 12hb iaitu esok. rase2nya sempat g join kan hehe. jom ngok ape yg perlu dilakukan utk dpt hadiahnya....

-apa2 pun kena jadi follower GiveAway EdY
-WAJIB TAG sekurang-kurangnya 
blogger LELAKI dan seorg blogger PEREMPUAN
blogger LELAKI
blogger PEREMPUAN

-Tinggalkan link entry di ruangan comment entry GiveAway EdY

-done (^_~)v

Sunday, January 9, 2011

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

yg nie lagi isu panas2 tentang fb, katanya fb akan ditamatkan kerana pemiliknya inginkan kehidupan biasa semula. untuk selanjutnya silalah baca artikel dibawah yek. 

bagaimana agaknya life tanpa fb tanpa game spt farmville etc yg semakin menjadi kegilaan saat2 kebosanan huhu~ kena la ready cari port baru nak lepak2 kan. ermm aku ad bnyak port lepak nnt klu bosan2 cari aku yek sure bwk tmpt paling best hehe (ini tempat baik2 punya tau). mungkin ada baik dan buruknya jgk kan. anyway jgn memberontak lebih2 berfikirlah secara lebih positif okey (^_~)v.


http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/
PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.
“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once 
Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.
“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.
“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.
“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.


Top Posters On KD PERAK Forum

saje nak share ngn blogger2 disini, sejak join kdperak.com rupa2nya dah banyak aku post topic kat forum mereka. ngok pic kat atas tu aku guna username LyNMafia80. kebanyakkan topic dalam forum nie aku share dari blogger2 jgk. apa pun syukur alhamdullilah dapat support portal kdperak. kawan2 blogger yg lain kalau nak lihat lebih dekat portal nie boleh la klik link nie yek kdperak.com. Portal nie pun ada chatroom nye sendiri dimana kita boleh sembang ramai dalam pelbagai topik semasa, untuk in chatroom nie boleh la klik -----> chatroom kdperak


BlogLarian

sebenarnya dah lama aku nak wat post nie tapi xda kesempatan lansung nak lakukan. jadi berbaloi la pagi2 nie sambil ngok movie kat tv3 aku wat entri nie kan. ini adalah salah satu cara untuk blogwalking. jom ngok ape yg perlu dilakukan untuk disenaraikan dalam blogLarian nie...


1)  Letak banner ni dan link kan ke http://bloglarian.blogspot.com/

2)  Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)

...blogwalking up kan traffic at my blog jgk dapatkan my nuff nuff disamping dapat kengkawan baru. blogwalking is fun (^_~)v

3)  Follow  Bloglarian
dah fOLLOW

4)  Tag 3 orang atau lebih rakan
im2gether
lilyaqlily
sayanoa
mappiau.blogspot

... dan yg lain aku x tag tu pun boleh jgk join blogLarian nie, jom reramai join kay. alahai dah sangap lor nak sleep dulu hehe nite all, jgn lupa baca doa. assalamualaikum (^_~)v

Saturday, January 8, 2011

Penghargaan

Akhirnya siap juga Award yg aku nak beri pada semua follower blog nie. sebagai penghargaan atas kesudian kalian follow blog nie pastinya award nie akan menyerikan lagi blog korang insyAllah.
Jadi sudi2 la amik award nie yek dan diingatkan hanya mereka yg dah follow saje tau, pastikan anda follow jugak tenkiu (^_~)v

jangan lupe tinggalkan komen & link anda dibawah selepas amik award yek
 
Friday, January 7, 2011

nuff nuff

lamanye aku xjengah2 nuffnang td tergerak nak jengah pastu ngok kat earning ada masyuk la ckit penutup 2010 la katakan tapi xbanyak. itu pun dah syukur alhamdulillah kan sebab ada la jugak. maknanya berjalan jgk la blog aku nie hehe. xpe cuba cuba dan cuba lagi. jangan berhenti berharap tul x? tenkiu 2 nuffnang *wink wink

 

Flight Ke Alam Barzakh

Assalamualaikum,
sedang blogwalking td setelah seminggu sejak thn baru nie jarang dh online blog. sambil2 baca entri blogger2 terjumpa la satu artikel nie yg benar2 menginsafkan diri andai saja kita dapat menghayatinya sepenuh hati. aku suke baca entri blog h.a.m.b.a nie penuh dgn iman. jika ada kesempatan jengah2 la ke blog jiran kita nie anda pasti dpt merasakan ada damai dan tenang di sana insyAllah. di bawah ini artikel yg aku petik dr blog beliau untuk dikongsi bersama...

cara HIDUP menentukan cara kita MATI

Confirm Flight ke alam barzakh -Peringatan buat diriku yang lupa

Kenangilah akan flight kita ke alam barzakh
One way flight yang tiada jalan pulang nya
Bila pergi ..ia akan selamanya
Confirm flight yang tak perlukan waiting list
Tak perlu booking dari awal
Tak ada boarding past yang perlu diambil
Tak ada last call untuk boarding
Tak ada bagasi yang perlu discan
Tak ada nombor tempat duduk yang perlu di cari
Tak ada economy class atau VIP
Tak ada senyum good morning sir dari paramugari
Tak ada juice dalam perjalanan
Tak ada demo keselamatan
Tak ada bahan bacaan untuk tatapan
Tak terlihat awan yang penuh keindahan
Dan tak ada ucap selamat dari juruterbang

Yang ada ...
Hanya check in dari Izrail
Yang akan datang memanggil
Hanya ucap selamat dari tanah perkuburan
Hanya soalan dari mungkar nakir yang menggerunkan
Hanya bacaan talqin yang menginsafkan
Hanya gelombang sakaratul maut yang menyakitkan
Hanya pertarungan ujian dengan syaitan
Yang cuba menyesatkan aqidah dengan seribu penyamaran
Hanya iringan Yasin dan bacaan Al-Quran
Dari anak yang soleh, rakan dan taulan
Hanya amalan akan discan
Dengan penuh detail dan ketelitian
Walau sebesar zarah akan dihitung
Segala perbuatan kita akan ditanggung
Amalan soleh atau toleh
Begitulah adilnya Tuhan
Tidak membiarkan sebarang penganiayaan
Untuk rujukan di liang perkuburan
Jika mulia jadilah taman syurga
Kalau hina.. Jadilah lubang neraka

Kita confirm akan ke sana
Tak ada yang terlepas dari persoalannya
Awas..dan beringatlah
Confirm flight ini akan tiba jua
Bukankah rasul telah bersabda
Cukuplah mati sebagai peringatan
Tiada tiket yang menunjukkan masa
Tiada transit di mana-mana
Tanpa mengetahui bilakah masa nya
Semua nya hanya ada
Dalam pengetahuan Tuhan yang Esa
Maha Mentadbir dan mengetahui segala-galanya

Ya ALLAH, Engkaulah pelindung kami dunia akhirat
Maka, matikanlah kami dalam ISLAM dan IMAN

wallahua'lam

sharing is caring--->h.a.m.b.a (^_~)v
Monday, January 3, 2011

Aku tahu (^_~)v

Aku tahu...
ada hikhmah disebalik sesuatu,

aku tahu...
ada dia hanya untukku,

aku tahu...
ia pasti akan berlaku,

aku tahu...
DIA sentiasa disisiku selalu,

aku juga tahu...
andai telah tercipta dia untukku,
dia pasti menjadi milikku jua,

tapi...yang paling aku tahu,
sesungguhnya DIA Maha Mengetahui segala-galanya tentang aku.

L y NM a f i a 80
 
 

2011

Assalamualaikum, 
segarnya terasa pagi nie. sesi persekolahan 2011 telah pun bermula begitu juga kerja2 yg bakal beratur untuk disiapkan pada awal tahun 2011. apa pun masih belum terlewat agaknya untuk aku wish Selamat Tahun Baru 2011 untuk semua blogger2 semoga everything will come true insyAllah. Azam aku untuk dilaksanakan pada tahun nie:

1. Proses pertukaran ke Kementerian Pelajaran Malaysia
2. Menduduki peperiksaan MUET
3. Melanjutkan pelajaran ke peringkat Ijazah melalui e-PJJ di UiTM Shah Alam
4.Aktifkan diri semula sebagai anggota Pasukan Simpanan Sukarela TLDM (PSSTLDM), SEDIA BERKORBAN


dengan nekad tekad dan semangat aku akan laksanakan apa yg telah dirancangkan bagi tahun 2011 nie, apa yg paling penting 

solat 5 waktu
+
doa
+
usaha

kejayaan


wokey semuanya telah disenaraikan dalam my diary 2011 dan akan dilaksanakan segera mengikut peringkat. aku jua mengharapkan doa2 kalian untuk sama2 berjaya, tenkiu (^_~)v


kata2 semangat 'JANGAN PERNAH BERHENTI BERHARAP'



LifE~LivE~LovE (^_~)v

Asmaul Husna

About Me

My Photo
LyNMafia80
i'M WithOut LOVE is DiE
View my complete profile

My Dream Will Come True InsyAllah

LIMA Langkawi
Prince Charming
Nikon DSLR
Kerjaya

BaNNER kawaN2

create your own banner at mybannermaker.com!



Photobucket

Powered by BannerFans.com

gayah x 2

Create your own banner at mybannermaker.com!

AcuRoseDay

miszalina

Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!

create your own banner at mybannermaker.com!





Photobucket

Create your own banner at mybannermaker.com!

weedaliem

create your own banner at mybannermaker.com!

create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!

tag2

/centre>

link to M.I.B

create your own banner at mybannermaker.com!

Suarapeople

tag2

”ayieslife”

Award's

contest

 

Net Blog

i F~oLLO~w

Powered by Blogger.